Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar de basisschool kan best spannend zijn voor je kind. Stap voor stap laten we jouw zoon of dochter kennismaken met de school, de leerkrachten en de nieuwe klas.

StudioHeartbeat_04_DeKandelaar-34

Intakebezoek

Een paar weken voor de vierde verjaardag van je kind neemt de leerkracht contact met je op voor een intakegesprek. Voorafgaand krijg je via e-mail een formulier toegestuurd waarop je allerlei informatie over jouw kind met ons kunt delen. Het gesprek vindt thuis plaats, want zo maakt je kind in een vertrouwde omgeving kennis met de juf of meester. De leerkracht vertelt over het onderwijs en de praktische zaken, en jij hebt alle ruimte om belangrijke informatie over je zoon of dochter toe te lichten.

Wennen

Tijdens het intakebezoek spreken we een moment af waarop jullie samen naar school mogen komen om de nieuwe klas te bekijken. De leerkracht neemt de tijd om je kind te laten zien hoe de klas eruitziet, het speellokaal en de rest van de school. Zo krijgt je kind een idee waar het straks elke dag naartoe zal gaan, en dat maakt het al een stuk minder spannend. Stel ook gerust vragen over zaken die voor ons mogelijk vanzelfsprekend zijn.

Missie en visie

Vanuit onze christelijke identiteit en onze missie: een school waar je je thuis voelt, wil De Kandelaar een school zijn waar de kinderen, de ouders en de medewerkers zich veilig voelen, en iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Het team

De Kandelaar heeft een enthousiast, bevlogen team, dat met passie voor onderwijs aan de school verbonden is.